تفلیس، شهر تاریخی، وسیع و البته پایتخت کشور گرجستان است که وسعتی برابر با ۷۲۰ کیلومتر مربع دارد و جمعیتی در حدود ۱,۱۱۸,۰۳۵ نفر را در خودش جای داده است. وقتی در این پایتخت قدم می زنید با ترکیبی از بافت سنتی و ساختمان های شکیل و مدرن رو به رو می شوید که به زیبایی در کنار هم جا خوش کرده اند. پایتخت گرجستان دیدنی های خاص خودش را دارد و از جاذبه های گردشگری تفلیس می توان به بافت تاریخی آن که درست در مرکز شهر قرار دارد، اشاره کرد. در این بخش از شهر، حمام های گوگردی، کلیساهای قابل توجه و چند صد ساله و همچنین خانه های قدیمی چیزی است که به چشم می خورد. البته دیدنی های تفلیس تنها به بناهای تاریخی محدود نمی شود و پارک ها و بوستان های وسیع و قابل توجهی در شهر و اطرافش به چشم می خورند. همچنین دریاچه ها و آبگیرهای تفلیس را نباید از قلم انداخت.
1) زبان رسمی مردم گرجستان و تفلیس گرجی است اما افراد زیادی را خواهید دید که انگلیسی بلدند. حتی اگر در موقعیتی قرار گرفتید که با مردم محلی رو به رو شدید و زبان آن ها را هم بلد نبودید، اعتماد به نفس خود را حفظ کنید و با استفاده از راه های بی شمار ارتباط برقرار کردن چون زبان بدن و یا نوشتن و یا برنامه های موبایلی مختلف، ارتباط برقرار کنید.
2) در حال حاضر ساعت رسمی گرجستان 30 دقیقه از ایران جلوتر است.
3) بهداشت آب و غذا: در برخی منابع گفته شده که آب شهر تفلیس سالم نیست در حالی که تجربه مسافران و گردشگرانی که به مدت طولانی در این شهر بوده اند، خلاف این گفته است و مشکلی در سلامت ایشان ایجاد نشده است. در هر حال اگر نسبت به این قضیه حساسیت دارید، بهتر است ریسک نکیند و از آب جوشیده و معدنی استفاده کنید. آب جوشیده در بسیاری از مکان ها در شهر تفلیس در دسترس است. شیر و لبنیات این شهر پاستوریزه و سالم اند. همچنین تنها از گوشت، ماهی و سبزیجاتی استفاده کنید که به خوبی پخته شده باشد و حتما پوست میوه ها را پیش از خوردن بگیرید.
4) برای سفر به تفلیس باید نسبت به هپاتیت B واکسینه باشید. در شهر تفلیس امکان ابتلا به بیماری هاری وجود دارد. در صورتی که سگی شما را گاز گرفت، بلافاصله به دنبال درمان باشید. علاوه بر این اگر قصد دارید بیش از یک ماه در تفلیس بمانید، احتیاج به ارائه کارت عدم ابتلا به HIV دارید. در صورتی که این کارت را ندارید، مدارک و اسناد لازم را داشته باشید تا بتوانید به هنگام ورود آزمایش HIV را بدهید.
5) برای سفر به تفلیس خوب است برخی از داروهای لازم را همراه خود ببرید، اما حتما پیش از سفر قانونی بودن ورود دارو ها را کنترل کنید.
6) سالانه در شهر تفلیس چندین جشنواره و فستیوال برگزار می شود که از آن جمله می توان به: جشنواره هولی یا رنگ در بهار، جشنواره بستنی در ۱۷ جولای، جشنواره گل در ۲۶ می و روز استقلال گرجستان، جشنواره پنیر تفلیس در اکتبر هر سال، جشنواره بین المللی تئاتر تفلیس در ماه اکتبر، جشنواره بین المللی فیلم تفلیس در ماه اکتبر، جشنواره موسیقی اپن ایر تفلیس در ماه جولای، فستیوال ارتدکس گرجستان، جشنواره غذا سوپرا و جشنواره موسیقی جاز تفلیس اشاره کرد.
7) به هنگام رانندگی در گرجستان نیز باید کاملا هوشیاری خود را حفظ کنید. پلیس این کشور با رانندگان مست برخورد جدی و قاطعی دارد.
8) بستن کمربند برای راننده و مسافر جلو اامی است. همچنین صحبت با تلفن همراه به هنگام رانندگی جریمه های سنگینی دارد.
9) حداکثر سرعت مجاز در جاده های گرجستان، اغلب اوقات 80 کیلومتر در ساعت است.
10) در صورت امکان از رانندگی در شب خودداری کنید، چرا که بسیاری از قسمت ها فاقد شرایط نوری مناسب و حتی خط کشی های سفید است. همواره و همه جا با احتیاط رانندگی کنید.
لاری ،واحد پول کشور گرجستان بوده که با نمادهای (GEL)، (₾) و (ლ) نشان داده می شود و هر 1 لاری گرجستان (معادل 4,050 تومان
) است.
از جمله اسکانس های رایج گرجستان می توان به اسکناس های 1 لاری (با زمینه آبی)، 2 لاری (نارنجی)، 5 لاری (قهوه ای)، 10 لاری (سورمه ای)، 20 لاری (قرمز و کهربایی)، 50 لاری (سبز)، 100 لاری (یشمی، قرمز، نارنجی)، 200 لاری (نارنجی) و سکه هایی چون 1، 2، 5، 10، 20 و 50 تتری و سکه های 1 و 2 لاری اشاره کرد. خوب است بدانید که هر 1 لاری برابر با 100 تتری است.
ارزیابی هزینه
هزینه ها در شهر تفلیس در برخی موارد کم تر از تهران و در برخی از موارد بیش تر است. به طور مثال هزینه رستوران ها حدود 5 تا 10 درصد بیش تر و هزینه پوشاک حدود 20 تا 40 درصد و هزینه اجاره اقامتگاه ها نیز حدود 55% درصد کم تر از تهران هستند. البته هزینه های دیگری مانند تعرفه تاکسی ها، بنزین و تعرفه تماس با موبایل در گرجستان، بیش تر از تهران هستند.
مدارک و هزینه های قبل سفر
پیش از شروع سفر باید برای گرفتن پاسپورت و یا گذرنامه اقدام کنید که طبیعتا در حین انجام آن، هزینه هایی در پیش روی شما قرار دارد که تور گرجستان ارزان مسیرسبز یکی از بهترین هاست !
هزینه های گذرنامه عبارت اند از:
1- هزینه 1000 تومان بابت شناسه
2- هزینه 3750 تومان به حساب شهرداری بابت عوارض شهرداری
3- هزینه 100000 تومان برای خزانه داری استان بابت تعرفه صدور گذرنامه
4- هزینه 36980 تومان بابت خدمات دفاتر پلیس +۱۰ و هزینه پست
از دیگر مدارکی که اغلب مورد نیاز است، گرفتن روادید یا ویزاست که البته این موضوع شامل کشور گرجستان نمی شود و نیازی به گرفتن ویزا ندارید.
برای مشاهده ادامه مطالب اینجا کلیک کنید !
درباره این سایت